Nieuws

Samenwerking tussen Fysiotherapie van Gurp en Slingerland Wedstrijdjudo

Tijdens de opening van het nieuwe wedstrijdseizoen werd een nieuwe partner van Slingerland Wedstrijdjudo gepresenteerd: Fysiotherapie van Gurp. Eigenares van deze praktijk is Natascha van Gurp, zelf een oud top-judoka. Naast haar Nederlandse titel in 2003, wist zij meerdere malen het podium te behalen bij diverse world cups. De samenwerking met van Gurp behelst dat onze wedstrijdjudoka's met voorrang terecht kunnen bij haar praktijk. Deze snelheid waarmee onze judoka's terecht kunnen is een groot pluspunt, aangezien het bij de meeste fysio-praktijken vaak een week duurt voordat je een eerste behandeling kan krijgen. Daarnaast zijn onze judoka's ook erg gebaat bij een judospecifieke behandeling, dit is een punt waar de kennis van de meeste sport fysio's stopt.  

 

Als oud top-judoka weet van Gurp als geen ander hoe wedstrijdjudoka's het beste kunnen herstellen van een blessure. Tijdens de seizoensopening hield van Gurp een korte presentatie over judo en blessures. Waar van Gurp vooral op hamert is het voorkomen van blessureleed. 'Eén van de belangrijkste pijlers bij het voor komen van blessures is krachttraining', aldus van Gurp. Van Gurp laat weten dat vooral het trainen van de core erg belangrijk is bij het voorkomen van 'judo blessures'.

 

In het verleden wist van Gurp al enkele judoka's uit onze wedstrijdselectie van blessures af te helpen. Zo zijn Hidde Wolterbeek en Mike van Eijk al goed geholpen door haar. Fysiopraktijk van Gurp is gevestigd in Rotterdam Alexander (Metaalhof 57B, tel: 0628329182 voor een afspraak)

 

Voor meer informatie over Natascha van Gurp zie www.fysiovangurp.nl.

 

< overzicht nieuwsberichten