Nieuws

Seizoens ouverture

Zoals Feyenoord het seizoen opent met een open dag, zo opent Slingerland het seizoen met de befaamde BBQ. Dit jaar geen vlees en salade van de groothandel maar ambachtelijk en met liefde bereid vlees van de plaatselijke slager. Oud medaillewinnaar op de NK, Mitchel Huvers, werkt bij deze slager en was ingehuurd om het vlees te braden. Dit deed hij uitstekend. Ook dit jaar had Rien van Harten weer een Heineken tap geregeld. Ondanks dat deze tap lekte en er een ware 'bierrivier' over het terrein liep kwam het bier niet op. Echte topsporters die Slingerlanders!

Wat de bbq dit jaar extra speciaal maakte was de aanwezigheid van oud topjudoka Natascha van Gurp. Zij is pas haar eigen fysiotherapiepraktijk begonnen en werkt samen met Sportschool Slingerland. Als oud topjudoka weet zij als geen ander wat er nodig is om geblesseerde judoka's weer fit de mat op te krijgen. Slingerland judoka's krijgen dan ook voorrang bij haar praktijk mochten zij ergens last van hebben. Ik ben zelf heel wat keren bij haar onder behandeling geweest en ik moet zeggen dat het echt een top fysio is. Zeker een stap vooruit dus, deze samenwerking.

Nadat Natascha van Gurp het een en ander had verteld over blessure preventie was het tijd voor de inmiddels legendarische speech van John Huvers. De judoka's die dit jaar bijzondere prestaties verricht hadden werden naar voren gehaald en de hoogtepunten en nieuwe ontwikkelingen van afgelopen seizoen werden aangekaart. John zegt eigenlijk elk jaar, 'dit seizoen kan echt niet beter'. Maar toch weten we het elk jaar weer beter te doen, Slingerland is goed bezig. Ook ging er nog veel lof uit naar Henk-Jan die ontzettend veel tijd in het judo stopt en natuurlijk naar de ouders die heel het land doorreizen met hun kinderen.

De trainingen zijn inmiddels alweer een paar weken aan de gang en er wordt alweer volop gebikkeld. Als iedereen hard blijft trainen zullen de prestaties van afgelopen seizoen natuurlijk weer worden verbeterd. De eerstkomende toernooien zijn het Spaarne teamtoernooi in Haarlem op 16 september en de Zuid-Hollandse kampioenschappen voor senioren in Den Haag op 1 oktober. Hoe meer fans op de tribune hoe beter, dus kom vooral kijken om de judoka's aan te moedigen!

Klik hier voor de foto's, met dank aan Erik van den Brink. 

< overzicht nieuwsberichten